Recept, který stojí za to: Bábovka z chlebové mouky

Nevím, jak podzim působí na Vás, ale já mám zákonitě enormní chuť na sladké. Na něco vláčného, ale hutného zároveň. Sladkého, ale kdyby to šlo i trochu zdravě, zlobit se nebudu. A na jeden takový recept jsem narazila na návštěvě u své kamarádky Petry. Bábovka z chlebové mouky je hotová za pět minut. Jen to pečení musíte vydržet:)

Babovka-z-chlebobe-mouky

Bábovka z chlebové mouky

Suroviny:

2 hrnky mouky (žitné, špaldové, obyčejné hladké, mix - mně se osvědčila žitná:hladká v poměru 1:1)

1 hrnek třtinového cukru

2 lžíce kakaa

Kypřící prášek do perníku

1/2 hrnku oleje (olivový, slunečnicový, řepkový,...)

1 a 1/2 hrnku mléka

2 vejce

Rozinky, brusinky, oříšky, semínka dle chuti

 

Postup:

Vše smíchejte, nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte ve vyhřáté troubě asi 40 min na 180 °C.

 

Máte chuť ještě na nějaký podzimní dezert? Zkuste tyhle dýňové muffiny, co se dají péct i jako koláč;)

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.