Druhá výbavička – co si dopřát s druhým dítkem

Druhá výbavička – co si dopřát s druhým dítkem

Můžete to vzít ekonomicky a prostě využít to, co už doma máte z předchozího mateřství. Anebo se na to podívat prakticky, a dopřát si to, co Vám minule chybělo, ale už to byl zbytečný výdaj. Nemám ráda zbytečné utrácení, ale s druhým dítětem si pár věcí dopřeju.

 

  1. Klasická zavinovačka

U prvního dítěte jsem takový relikt minulosti naprosto zavrhla. Odevšud jsem slyšela, že je to blbost, že se to dneska nepoužívá a tak dál. Nakonec jsem musela vytáhnout zavinovačku ještě po mně a všech příbuzných a děsit se, jestli se mi dítě během spánku neuškrtí na soustavě podivných provázků. Moderní rychlozavinovačku za výhodnou cenu z internetu totiž Klárka hravě rozkopla.

Takže tentokrát si pořizuji novodobou klasickou zavinovačku a ještě mě bude hřát, že jsem podpořila chráněnou dílnu ve Strážnici;)

 

AVE-zavinovacka-klasicka-prouzek(1)

  1. Pěkná rychlozavinovačka

Opět jsem dala na názor okolí, že ani rychlozavinovačku nevyužiju. Ano, jsou děti, které v ní třeba spát nechtějí, ale na ty první týdny je ideální alespoň při chování. U nás doma byla první tři měsíce nedílnou součástí spaní, ale nepředstavujte si nějaký striktní bonding (i ten může ale dělat některým dětem dobře!). Klárka trvala na tom, že ruce bude mít venku, ale jinak si zavinování užívala.

Tentokrát je ale v naší výbavičce skutečně pěkná a kvalitní rychlozavinovačka od Gadeo. Žádný polský model s nekvalitním suchým zipem a podivně deformovanou žirafou.

 

GAD-rychlozavinovacka-krokodyli

 

  1. Stylový spací vak pro miminko

Je to věc vkusu a preferencí, někdo spací vaky nepoužije, někdo na ně nedá dopustit. A já jsem ten druhý případ. Dobře ušitý spací pytel pro miminko z kvalitních materiálů Vám ušetří spoustu nervů. Miminko se neodkope, ale nemusíte se ani bát, že by se udusilo pod nějakou peřinkou.

Já radím volit takový pytel, který lze úplně otevřít a snadno do něj „obléknout“ i spící miminko. Takže zip po obvodu a na ramínkách patentky. Jen žádné provlékání a natahování. A pozor i na materiály. Flís je sice teplý, ale do postýlky patří ideálně bavlna. Umělé materiály neabsorbují pot a miminko se snadno zapaří. Moje doporučení? Kterýkoliv pytlík od Beemy; )

 

BEE-spaci-vak-pro-mimi-caramel(1)

 

  1. Hnízdo pro miminko

U prvního dítěte jsem ani nevěděla, že něco takového existuje. Když jsem ho objevila, byla jsem na začátku těhotenství, ale už jsem věděla, že ho musím mít. Už u první dcerky jsem řešila, jak ji uložit v době, kdy nespí. Měla jsem načteno, že ve třech měsících by se měla přesunout na zem, takže kupovat drahý Mojžíšův koš, cestovní postýlku nebo druhou obyčejnou postýlku se mi nechtělo. Ale nechat děťátko jen tak na gauči jsem se zase už bála.

Jednoduché textilní hnízdečko je ideálním řešením. Dítě je v bezpečí, může se volně hýbat a Vy si ho můžete stěhovat stále s sebou.

 

NUF-hnizdo-pro-miminko-zlatypuntik(3)

 

  1. Kvalitní žínky

Dostala jsem dvě extra výhodná balení froté žínek z IKEA, ale asi nejsem zrovna vzorná hospodyňka, aby mi vydržely. Po pár měsících pěkně zešedly, ztratily tvar, zhrubly a začaly pouštět oka. Zároveň jsem zjistila, že jich nepotřebuju 20, ale že si vystačím klidně jen s deseti.

Takže jasnou volbou jsou tentokrát tetra žínky od Libštátských plen.

  1. Teplý fusak

Tentokrát jsme se netrefili do stejné sezóny, takže ve výbavičce ani nemáme pořádný fusak na zimní miminko. Pečlivě jsem vybírala, srovnávala a osahávala fusaky české i zahraniční výroby a s čistým srdcem tedy sáhnu po tom, který je už rok součástí nabídky Mojí výbavičky.

Zimní fusak od Esito je teplý, jemný, ideální do hlubokého kočárku i sporťáčku. A za bezkonkurenční cenu. Takže mám vybráno.

 

ESI-fusak-cerna-smetanova(1)

 

  1. Praktickou přebalovací tašku

V téhle oblasti vidím velký nedostatek českého trhu. Tašky jsou buď drahé, ošklivé nebo nepraktické. Nevyužijete ji tak dlouho, aby Vám bylo jedno, kolik stojí. Nebo byste ji aspoň ráda využila i později. Takže buď by měla stát tolik, aby se Vám nákup vyplatil, nebo by měla být natolik praktická, pohodlná a vzhledově univerzální, abyste ji mohla nosit i bez kočárku a třeba i bez dítěte, až zas přijdete ten čas.

Já tentokrát zkouším tašku na kočárek od Pinkie. Až otestuji, možná zařadím do sortimentu Výbavičky, protože ceny jsou opravdu rozumné a vzhled vůbec ne špatný;)

  1. Klučičí plenkovník

O jeho výhodách jsem psala už stokrát. Může to vypadat jako zbytečná blbost, ale není. Máte všechno pěkně pohromadě a stačí ho strčit do kabelky nebo hodit pod kočárek, když jen rychle potřebujete na chvíli někam ven. A já musím rozhodně mít jeden z designů od Ušito s láskou.

 

USI-plenkovnik-zirafy(1)

 

  1. Olej na stahování dělohy po porodu

Ne, nemyslím si, že ze mě nějaký olejíček udělá za pár dnů štíhlounkou modelku, ale říká se, že s každým těhotenstvím je stahování bolestivější a zdlouhavější. Takže bych tentokrát měla být více motivovaná břicho masírovat. A éterické oleje ve směsi Auriel mi ještě ke všemu pomůžou překonat ponuré lednové šestinedělí.

 

NOB-olej-po-porodu-AURIEL

 

  1. Těhotenský/nosicí/běžný kabát

Porod v zimě má určitě své výhody, ale jednou z nevýhod je nutnost teple se obléknout, i když už se do ničeho nevejdete. Zjišťovala jsem, jaké jsou možnosti. Bazary toho moc nenabízejí, koupit si těhotenský kabát kvůli třem měsícům se mi nechtělo, stejně jako utrácet za jindy nevyužitelný oversized kabát. Hledala jsem tudíž dlouhodobější řešení. A našla.

Kabát Mama by segra má těhotenskou vsadku, kterou lze po porodu vyměnit za vsadku nosicí nebo pak později kabát nosit bez vsadek jako civilní. Pořizovací cena je sice vyšší, ale využitelnost a elegance nesrovnatelná. Zrovna čekám na ten svůj, ale určitě se podělím o dojmy, až dorazí. Měla jsem možnost si kabát zkusit a osahat, ale než se ušije, musím vydržet:)

Stáhněte si také kompletní seznam výbavičky pro miminko.