Vychytávky na dlouhé cesty

Vychytávky na dlouhé cesty

Přinášíme pro vás takový malý výběr top produktů, které udělají ze zdlouhavé cesty na dovolenou fajn zážitek. Vyrazit můžete autem, vlakem, letadlem nebo pěšky. Tohle se hodí v každém případě:

 

  1. Cestovní polštářek

Ideální do autosedaček všeho typu pro děti cca do tří let. Ale hodí se na dlouhé cesty jakýmkoliv dopravním prostředkem. Drží dítěti hlavičku v přirozené poloze – hlavička nepadá na stranu ani dozadu a navíc polštářek zmírňuje otřesy. Vybrat si můžete z krásných designů od Hogar – mentolový slon, tyrkysová zebra, hořčicová panda a mnoho dalších.

 

  1. Zdravá láhev a boxíky na sváču

Na cestách obzvlášť je potřeba hlídat pitný režim. Rozhodně se hodí, pokud je láhev spolehlivá a neteče, má krásný design a spoustu praktických doplňků. Zkuste třeba termoobal, ve kterém si nápoj zachová ideální teplotu. Nechtějí Vám děti v teplech moc jíst, naservírujte jim svačinku do veselých, zdravých boxíků na sváču. Můžete vybírat zde. 

 

  1. Kočárkové kolíčky

Pokud cestujete za sluncem nebo do míst, kde hodně fouká, a vaše děti ještě tráví hodně času v kočárku, dopřejte si tuhle minivychytávku se spoustou funkcí. Můžete s nimi přichytit látkovou plenku jako sluneční clonu, oblíbenou hračku, dečku v korbičce, dudlík, zkrátka všechno, co je potřeba.

 

  1. Flanelové plenky

Jemné flanelové plenky s krásným potiskem od T-Tomi jsou skutečně multifunkční – jako sluneční clona, která baví i starší cestovatele, místo osušky, bryndáku nebo jako lehká letní dečka. Jestli cestujete za exotikou, rozhodně musíte mít krokodýli!

 cesta na dovolenou 1

  1. Nepromokavý sáček

Možná vás napadlo, že se hodí tak na ty mokré plavky. Ale je toho mnohem víc. Pokud cestujete autem a vaše děti s tím mají občas „problém“, můžete si do něj připravit náhradní oblečení, podložku nebo hadr na otření a pak všechno schovat zase zpátky. Proč nedat přednost igelitce? Nepromokavý sáček neuzavře uvnitř vlhkost hermeticky, to znamená, že i v něm budou věci větrat a než dorazíte do cíle, nezasmrádnou.

 

  1. Plenkovník

Pomocník skutečně organizovaných žen. Malá kapsička tak akorát na přebalovací podložku, tři plenky, vlhčené ubrousky a nějaký ten krém. Pokud je potřeba, popadnete plenkovník a máte jistotu, že máte vše, co potřebujete. A ty vzory!

 

  1. Obal na průkazku (nebo pas)

Obal asi mít nemusíte, ale když už se vybavujete, tak si pořiďte i něco pro radost. To pak i předlouhá cesta utíká tak nějak víc v pohodě

     

  1. Zajímavá hra

Ve výbavě na dlouhé cesty s dětmi by neměla chybět zajímavá hra. Zkuste třeba dřevěné pexeso – pro menší děti můžete hru přizpůsobit – kostky/kartičky otočte lícem nahoru a nechce děti najít dvě stejné. Pro vás hračka, ale pro ně skvělý trénink soustředění. Nebo nechte vše v pytlíku a losujte si zvířátka – jaké dělají zvuky? Kde bydlí? Znáš o nich nějakou říkanku nebo písničku? Zábava zaručena!

       

  1. Ochrana autopásu

V horkých letních dnech, kdy jsou naše děti jen spoře oděni, nebo na dlouhých cestách, kdy nás pás v autě škrábe do krku a do ramene, krytku oceníte. Vlastní zkušenosti nás inspirovaly pro ušití ochrany, která je vyrobena ze 100% bavlny a vycpaná jemnou vrstvou vatelínu. Navíc, si jí děti pro její vzhled zamilují a cesta se stane rázem příjemnější.

 

  1. Neoprenové plavky

Dnes je samozřejmostí, že by mělo každé miminko mít do bazénu plavkovou plenku nebo plavky. My jsme objevili ty neoprenové, které i když jsou mokré, tak děťátko hřejí. Jejich nohavičky jsou z přilnavého materiálu, tak aby ve vodě nedošlo k žádné „nehodě“, ale současně nikde neškrtí. Nenasávají vodu a také žádnou nepropouští. Jejich pořízení je nejen ekonomické k rodinnému rozpočtu, ale je i ekologické k přírodě. Není nutné po každém koupání měnit plavkovou plenku a tak Vám ušetří i místo v kufru????

Zajímají vás praktické tipy na dlouhé cesty s dětmi? Přečtěte si i tenhle starší článek s tipy od zkušených maminek cestovatelek.